Caffarel (Itálie)
Nejprodávanější
Značky
Hořká čokoláda bez cukru v prémiové kvalitě od nejlepších italských mistrů čokolády
Intezivně hořká nugátová čokoláda s vysokým podílem piemonstských lískových oříšků.
Pomazánka z hořké čokolády z lískových oříšků Piemonte.
Čokoládový bonbón z mléčné čokolády plněný nugátovým krémem a celým lískovým oříškem od Italských mistrů čokolády.
Kombinace nejlepší čokolády a nejlepších lískových ořechů z Piemontu přináší sametové a naprosto jedinečné potěšení.
Směs pralinek v dárkovém balení ve zlaté barvě s mašlí. Piemonte - Unikátní mléčná a tmavá čokoláda Gianduia s celými lískovými oříšky Nocciolotta - Skořápka z...
Směs pralinek v dárkovém balení. Piemonte - Unikátní mléčná a tmavá čokoláda Gianduia s celými lískovými oříšky Nocciolotta - Skořápka z mléčné čokolády...
Oblíbená italská specialia Gianduia. Lískooříškový nugát s vysokým obsahem oříšků Piemonte
Bohatý sortiment krémově plněných pralinek Cremino, Gianduiotti a Piemonte nabízených v elegantní a kvalitně zpracované dárkové krabičce.
Historie firmy
1826 - V Turíně, mladý piemontský podnikatel Paul Caffarel, z Luserna San Giovani, předělal malou koželužnu a začal vyrábět čokoládu smícháním kakaa, cukru a vanilky. Byl to začátek cesty, která pomohla udělat z Turína jedno z hlavních měst čokolády.
1865 - V 19. století Caffarel vynalezl nový produkt, přidal ke kakaové hmotě a cukru vysoké množství lískových oříšků (slavná "Tonda Gentile delle Langhe"), nahradil kakaový prášek, který chyběl kvůli ekonomickému omezení po napoleonském čase. Tak vznikla Gianduotto, pojmenované po masce turí nského karnevalu. "Gianduia 1865" byla první zabalená čokoládová pralinka na světě.
1968 - Společnost se přestěhovala do Luserna San Gioivani (50.00 m2, 25.000 m2 zakrytých), rodiště svého zakladatele.
1997 - Caffarel se stal součástí skupiny Lindt & Sprüngli
Dnes - Caffarel je oceňován v Itálii a po celém světě pro svou nezpochybnitelně dobrou kvalitu, pečlivou pozornost věnovanou detailům a vyjímečný obal