Cacao Crudo (Itálie)
Cacao Crudo je projekt, který vzešel z naší hluboké vášně pro vysokou kvalitu potraviny, výzkum, etika a pro krátký/přímý dodavatelský řetězec. Naše první inspirace: poté, co jsme ochutnali téměř veškerou vyrobenou raw čokoládu ve světě jsme začali v roce 2010 experimentovat s recepturami, přísadami, kakaem odrůd a navázat přímé kontakty s producenty. Náš výchozí bod: raw a gurmánská čokoláda. To debutovalo v Sana di Bologna v roce 2014 a získal cenu jako nejinovativnější potravinářský produkt roku. Výsledky našich prvních experimentů a nadšené ohlasy našich degustátorů nám dal jasně najevo, že jsme na správné cestě. Dnes jsme na to hrdí představit vám všem celou řadu produktů, které u nás mám
Nejprodávanější
Značky

Jediná složka, kakao Criollo, redukované v pastě mechanickými studenými procesy. Extrémně čistá, silná identita, překvapivě vyvážená chuť, která připomíná kakaové boby, ale méně...

Tato kvalitní jemná krémová hořká čokoláda nechává vyniknout aroma nepraženého kakaa Criollo a má přirozeně ovocnou a květinovou chuť. Špetka kakaového másla dodá správnou...

Tato jemná krémová čokoláda je vyrobena ze dvou složek: kakaové pasty a mízy z kokosového květu. Kompromis hořké čokolády a sladké chuti.

Jednoduchá chuť, ale komplexní pro své orgaoleptické vlastnosti. Vyrobeno ze dvou ingrediencí, které vyzdvihují aroma surového kakaa Criollo a jeho nutriční správné vazby. Ocení...

Neuvěřitelně chutné, uspokojující a dobře vyvážené. Krém Gianduia vyrobený ze syrových lískových oříšků "Tonda Gentile Romana" obaluje jemně drcené lískové oříšky (30%) a celé...

Kakao a banán rostou ve stejném prostředí a jsou přirozeně příbuzné. Jasně patrná afinita také na patře, kde ovocné tóny našeho jednopůvodního peruánského kakaa zpočátku...

Budete překvapeni aromatickou intenzitou této čokolády. Jedinečná chuť: svěží, sladká a citrusová čokoláda. První čokoláda vyrobená s certifikovanou kůrou "Siracusa Lemon CHZO",...

Nepražené a rozdrobené lískové ořechy „Tonda Gentile Romana“ (18 %) vytvářejí „nugátový“ efekt a jejich jemné aroma se dokonale mísí s příchutí kakaa Criollo. Rovnováha mezi...

Zavřete oči a nechte se unést nejušlechtilejší vůní malin. Spojení kakaa Criollo s jeho ovocnými vůněmi a lehce kyselou chutí malin (11,3 %). Metoda lyofilizace chrání barvy,...

Budete překvapeni aromatickou intenzitou této čokolády, zejména rychlým přechodem od čokoládové chuti do pomerančové kůry, která vytváří skutečně vyvážené chutě. Nepoužívá se...

Právě v této čokoládě se krásně rozvinul aromatický charakter peruánského kakaa ve všech jeho odstínech. Míza z kokosového květu umocňuje jemnost, zatímco růžová himalájská sůl...

Nečekaně krémová M!lky rostlinná čokoláda, kulatý pocit, vyvážená chuť kakaa, správně sladká z nektaru kokosových květů. Čokoláda vyrobená z inovativního hydrolyzovaného...
CACAO CRUDO je nový způsob výroby a chuti čokolády. Abychom zachovali vzácné vlastnosti kakaa a dalších ingrediencí, neustále hledáme nové výrobní postupy a nové způsoby, jak si ho vychutnat. Cacao Crudo je dodavatelský řetězec, který chceme! CACAO CRUDO je prvním výrobcem urové čokolády v Itálii. Používáme vysoce kvalitní kakaovou odrůdu Criollo přímo z našeho dodavatelského řetězce, který má původ v peruánské Amazonii. Takové kakao je přirozeně ovocné, květinové a krémové. Aby byly zachovány jeho vzácné organoleptické vlastnosti a živiny, nikdy ho ezpracováváme při teplotách nad 45 °C. Fermentace kakaových bobů probíhá kratší dobu ve srovnání s normálním procesem a pomocí technik a nádob, které umožňují kontrolu teploty. Klasický proces pražení je nahrazen pomalým procesem sušení v chráněném prostředí. Následuje sanitace studených kakaových bobů. Tímto způsobem přinášíme do vašeho patra bohatou, bezpečnou a skutečnou čokoládu s čistou a plnou organoleptickou
identitou, mimořádnou svým způsobem. Počínaje nepraženými kakaovými boby vyrábíme čokoládové tyčinky v různých velikostech a příchutích,
lahodné pralinky, roztíratelné krémy vždy z nepražených a celých ořechů, plněné sušené ovoce v čokoládě, ovocné tyčinky, dort PanCrudo, některé vynikající Torrone sladká a velikonoční vajíčka. Všechny naše recepty jsou výsledkem úzké výměny názorů s kuchaři a odborníky na výživu. Náš projekt se zrodil z etické a udržitelné vize jídla s cílem nabídnout produkt, který je zároveň velmi chutný a zdravý.